Đorđe Mihailović će u četvrtak biti ispraćen na večni počinak: Troškove snosi Vlada Srbije

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 12:55

Đorđe Mihailović će u četvrtak biti ispraćen na večni počinak: Troškove snosi Vlada Srbije

Sahrana će se obaviti na groblju Zejtinlik u Solunu

Čuvar srpskog groblja Zejtinlik, u Solunu, Đorđe Mihailović, biće ispraćen na večni počinak u četvrtak, 6. jula, upravo na ovom groblju, što je bila njegova poslednja želja.

Sahrana će biti organizovana uz vojničke počasti i prisustvo delegacija iz Srbije i Grčke, a troškove će snositi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pišu domaći mediji.

Nakon što je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova Ivica Dačić juče izjavio da će deda Đorđe biti sahranjen u četvrtak pored dede i oca, danas je obelodanjeno da će sve troškove sahrane snositi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Pripreme su u toku, a još se ne zna kako će sve izgledati. Nadležne institucije su u kontaktima grčkim vlastima, čekamo od njih konačan odgovor", kaže izvor Blica iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Najverovatnije će počivati na dedinoj i očevoj parceli", rekao je za Kurir Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova.

Podsetimo, Đorđe Mihailović preminuo je 2. jula, u 96. godini života. Bio je treća generacija čuvara srpskog groblja Zejtinlik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Država Srbija snosiće sve troškove sahrane Đorđa Mihailovića

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Jul.2023

BEOGRAD – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja snosiće sve troškove sahrane deda Đorđa Mihailovića, čuvara srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, potvrđeno je danas Tanjugu u ministarstvu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ranije je rekao da će deda Đorđe...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.