Deo Krfa na tenderu

Izvor: RTS, 06.Mar.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Krfa na tenderu

Na grčkom ostrvu Krf država će deo obale biti ponuditi za iznajmljivanje na 100 godina. Tender za iznajmljivanje biće otvoren do 10. aprila.

Grčki fond za privatizaciju raspisao je tender za iznajmljivanje na 100 godina velikog dela obale na ostrvu Krfu u Jonskom moru.

Helenski republički imovinski razvojni fond saopštio je da želi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da proda na 100 godina "pravo na površinu" na oko 49 hektara pošumljene zemlje.

Taj tender je deo grčkih pokušaja da do 2015. dođe do 19 milijardi evra preko privatizacije i koncesionih prodaja, navodi agencija AP.

U saopštenju fonda za privatizaciju pozivaju se investitori da svoje ponude o zemljištu u oblasti Kasiopi, koja se nalazi na severozapadu Krfa, pošalju do 10. aprila.

Jedna od ideja je da bi na tom zemljištu mogao da bude izgradjen luksuzni stambeni kompleks. Fond za privatizaciju već je ove godine raspisao tendere za prodaju naftne kompanije DEPA i nekih nekretnina u Atini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.