Izvor: Southeast European Times, 26.Feb.2011, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstrant optužen za pokušaj ubistva u Grčkoj

25/02/2011

ATINA, Grčka -- Vlasti su saopštile u četvrtak (24. februara) da su podigle optuženicu za pokušaj ubistva protiv osobe koja je nosila luk i sekiru na antivladinim demonstracijama održanim u sredu u Atini, koje su rezultirale sukobima sa policijom. Osam drugih učesnika mitinga, koji je, kako se izveštava, okupio oko 30.000 ljudi, suočava se sa manjim kaznama. U sukobima je povređeno petnaest policajaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << />
U međuvremenu, Sjedinjene Države saopštile su u četvrtak da su uvrstile grčku ekstremističku grupu Sekta revolucionara na svoju crnu listu terorističkih organizacija, čime se američkim građanima zabranjuje bilo kakav kontakt sa tom grupom. Sekta se pojavila posle nemira 2008. godine, koji su izbili nakon što je jedan policajac ubio tinejdžera. (Etnos, To Vima, Naftemporiki, Katimerini, Ta Nea – 24.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.