Delfini potopili Grčku za četvrtfinale Svetskog prvenstva

Izvor: RTS, 19.Jul.2019, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" potopili Grčku za četvrtfinale Svetskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku rezultatom 9:3 i zauzeli prvo mesto u grupi A na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. "Delfini" su odigrali veoma kvalitetan meč i obezbedili direktan plasman u četvrtfinale, čime su dobili tri dana odmora.
Ekipa Dejana Savića će se u borbi za završnicu sastati sa pobednikom meča Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – Japan, koji se sastaju u osmini finala.

Duel u južnorokejskom Kvangdžuu obeležila je odlična odbrana Srbije i koncentrisana igra u napadu. Počelo je pogotkom Dušana Mandića, a na krilima odličnog golmana Dimitrija Rističevića, nakon prve četvrtine smo imali dva gola viška.
Srpski čuvar mreže je nastavio da briljira među stativama, dok su Mandić, Ognjen Stojanović i Đorđe Lazić doneli +3 na poluvremenu.
Zanimljivo, u trećoj deonici nije bilo golova – čuvari mreže bili su na visokom nivou, vaterpolisti nekoliko puta pogađali stative i prečke, pa je u poslednjih osam minuta naša selekcija overila trijumf.

Najefikasniji kod Srbije bio je Mandić sa četiri pogotka, dva je dodao Đorđe Lazić, dok su po jedan postigli Strahinja Rašović, njegov brat Viktor Rašović i Ognjen Stojanović.
S druge strane, po jednom su se u strelce kod Grka upisivali Aleksandros Gunas, Janis Funtulis i Konstantinos Murikis.
Duel Srbije i pobednika duela Španije i Japana na programu je u utorak.
U četvrtfinale direktno su se već plasirale Hrvatska, Mađarska i Italija.
Tok meča:
10.24 – Kraj utakmice, Srbija je pobedila Grčku 9:3 i obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.
10.18 – Evo i VAR-a u vaterpolu. Nakon intervencije Rističevića činilo se da je gol za Grčku, ali je video tehnologija potvrdila da lopta nije prešla zamišljenu liniju i rezultat je ostao nepromenjen.
10.16 – Rapsodija "Delfina" u ovim trenucima, Lazić kruniše još jednu sjajnu akciju za 9:3.
10.15 – Četvrta četvrtina počela je sjajnim napadima Dušana Mandića. Najbolji igrač Srbije postiže dva brza gola za 8:3.
10.08 – Dug period bez golova, napadi su zakazali, a golmani bili sve bolji. U nekoliko navrata i okvir gola je bio spasilac, pa se u poslednjih osam minuta ušlo nepromenjenim rezultatom – 6:3.
10.03 – Propustili su "Delfini" nekoliko dobrih prilika da dođu do četiri gola viška, ali su imali sreće da je Rističević na vreme isplivao i došao do lopte. Stojanović je bio usamljen u napadu i predao je loptu rivalima.
10.00 – Završena je najduža pauza i počela je treća četvrtina.
9.57 – Nastavio je srpski golman Dimitrije Rističević da briljira među stativama, zaustavio je nekoliko dobrih napada Grčke i sačuvao +3. Rezultatom 6:3 završeno je prvo poluvreme.
9.50 – I Đorđe Lazić se upisuje, posle veoma lepe akcije, iz "odbojke" ubacuje loptu u mrežu i rezultat je 6:3.
9.49 – Ponovo je dva razlike za Srbiju, Ognjen Stojanović postiže gol za 5:3.
9.46 – Prvih nekoliko minuta druge deonice proteklo je u efikasnoj igri, pa su Grci uspeli da smanje rezultat. Funtulis je pogodio, uzvratio Mandić, ali Grčka uspeva da dođe do 4:3.
9.41 – Rističević je zabeležio dve odbrane i sačuvao prednost, da bi sada Viktor Rašović zatresao mrežu i doneo 3:1 na kraju prve četvrtine.
9.38 – "Delfini" su se u nekoliko navrata odbranili, ali nisu uspeli da sačuvaju mrežu posle udarca Aleksandrosa Gunasa iz velike udaljenosti. Ipak, Strahinja Rašović brzo pogađa i vraća vođstvo Srbiji od 2:1.
9.32 – Nakon po jednog neiskorišćenog napada na obe strane, Dušan Mandić se odličnom fintom izborio za igrača više. On je i završio akciju i šutem u bliži ugao upisao Srbiju na semafor – 1:0.
9.31 – Počela je utakmica u južnokorejskom Kvangdžuu.
9.25 – Igrači su izašli na plivalište i intonirane su himne dve zemlje.

Trijumf u evropskom derbiju donosi Srbiji direktan plasman u četvrtfinale i tri dana odmora.
Grci su trenutno prvi zbog najbolje gol razlike, sa pobedom i remijem, druga je Srbija sa istim rezultatskim učinkom, treća je Crna Gora sa dva remija, poslednja je Južna Koreja, bez bodova.
Adut Srbije trebalo bi da bude čvrsta odbrana, pogotovu sa igračem manje. To je i bilo u prvom planu na treninzima proteklih dana.
Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.