Danas nema isplate tranše za Grčku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nema isplate tranše za Grčku

Ministri finansija evrozone neće na današnjem sastanku u Briselu odlučivati o isplati tranše kredita pomoći Grčkoj u vrednosti od dve milijarde evra, izjavio je uoči sastanka šef evrogrupe Jerun Dajselblum.

"Dve milijarde evra biće isplaćene kada institucije daju zeleno svetlo i kažu da su sve dogovorene mere sprovedene i implementirane. To se još nije desilo", kazao je Dajselblum, a preneo grčki list >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Katimerini.

Predsednik evrogrupe je dodao da je dokapitalizacija grčkih banaka jedna od tačaka koje još nisu rešene, iako pregovori između Atine, Evropske komisije i drugih institucija već dugo traju.

Dve strane moraju da reše još neka sporna pitanja, uključujući problem zaplene nepokretnosti u slučajevima kada dužnik ne vrati dug osiguran hipotekom. Grčka vlada pokušava da nađe način da oko 70 odsto vlasnika kuća zaštiti od oduzimanja nepokretnosti, dok Brisel i Međunarodni monetarni fond smatraju da je taj nivo suviše velikodušan i traže da budu zaštićeni samo najugroženiji.

Komesar EU za ekonomska i monetarna pitanja, poreze i carine Pjer Moskovisi izjavio je danas, po dolasku na sastanak evrogrupe, da je uveren da će sporazum između Brisela i Atine biti postignut "ako ne danas, onda u narednim danima".

Francuski ministar finansija Mišel Sapen rekao je: "Idem u Brisel sa nadom da će dogovor biti postignut ovog popodneva. To će omogućiti dokapitalizaciju banaka i isplatu dalje pomoći Grčkoj."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dajselblum:Nema odluke o isplati dve milijarde evra Grčkoj

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 01:17

Ministri finansija evrozone neće na sastanku u Briselu odlučivati o isplati tranše kredita pomoći Grčkoj u vrednosti od dve miliajarde evra, izjavio je uoči sastanka šef evrogrupe Jerun Dajselblum...- Dve milijarde evra biće isplaćene kada institucije daju zeleno svetlo i kažu da su sve dogovorene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.