Da li će srpski turisti od ponoći moći i KRAĆIM PUTEM DO GRČKE? Evo od čega zavisi i šta SAVETUJU nadležni

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2020, 18:17

Da li će srpski turisti od ponoći moći i KRAĆIM PUTEM DO GRČKE? Evo od čega zavisi i šta SAVETUJU nadležni

Jedan od uslova je ispunjen, pošto se naša zemlja našla na listi 14 zemalja čijim je građanima od sutra, 1. jula, dozvoljen ulaz u Evropsku uniju

Srbi koji su od 15. juna krenuli na letovanje put Grčke do sada su mogli da koriste samo jedan pravac - preko Bugarske i graničnog prelaza Kulata - Promahonas.

Međutim, već od ponoći sve bi moglo da bude drugačije pošto su Grci najavili da će u oba pravca biti otvoren i prelaz Evzoni, između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Grčke i Severne Makedonije.

Ukoliko ne dođe do preokreta, srpski turisti će od sutra ponovo put Grčke moći kraćim i lakšim putem preko Severne Makedonije.

Jedan od uslova je ispunjen, pošto se Srbija našla na listi 14 zemalja čijim je građanima od sutra, 1. jula, dozvoljen ulaz u Evropsku uniju bez nekih posebnih uslova. Problem je samo što se na tom spisku ne nalazi Severna Makedonija...

- Nadamo se da će turisti moći do Grčke i preko Severne Makedonije, odnosno graničnog prelaza Evzoni. Prema poslednjim informacijama koje imamo biće nam dozvoljen prelaz, sve će se tačno znati večeras posle ponoći - rekao je Aleksandar Seničić, prvi čovek Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA).

Ni naši turistički radnici u Grčkoj još nisu dobili obaveštenje da li će Evzoni biti otvoren 1. jula.

- Iako se ovih dana dosta pričalo o tome da se granični prelaz Evzoni za srpske turiste otvara 1. jula, još uvek nema zvanične potvrde. Nikakav dopis niti obaveštenje nije stiglo graničnoj policiji na Evzoniju, a iz ambasade su nam rekli da ni oni ništa ne znaju još uvek. Mi bismo savetovali one koji kreću večeras da za svaki slučaj putuju kroz Bugarsku. Možda se Evzoni i otvori, ali nema potrebe rizikovati kada je već Promahonas otvoren, a put kroz Bugarsku sasvim dobar - savetuju sa Fejsbuk profila Nikana gr.

Put od Beograda do Soluna, preko Bugarske, duži je nekih 60-70 kilometara nego preko Severne Makedonije. I potrebno je sat do sat i po vremena više kako bi se stiglo na željeno odredište.

Zato nije čudo što mnogi srpski turisti, ali i turističke agencije sa spremnim autobusima, sa nestrpljenjem iščekuju odluku o otvaranju Evzonija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.