Crna Gora najomiljenija turistima iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora najomiljenija turistima iz Srbije

PODGORICA - Građani Srbije će ove godine na odmor najrađe otići u Crnu Goru, a po interesovanju slede Grčka, Turska i Bugarska, pokazalo je istraživanje Viza Internacionala, čije je rezultate danas prenelo crnogorsko Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine.

U Budvi 17 odsto manje gostiju

Prema podacima Turističke organizacije u Budvi, u svim vrstama smeštaja na Budvanskoj rivijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas boravi ukupno 16.584 registrovanih turista - 17 odsto manje nego lane u istom periodu.

Najviše ispitanih, 70 odsto, putuje na odmor jednom godišnje, najčešće leti, i bira morske destinacije.

Od ukupnog broja, 15.567 su inostrani a 1.017 domaći gosti.

Najviše gostiju boravi u hotelima - 9.523, od kojih su 9.308 inostrani a 215 domaći turisti.

U odnosu na isto vreme prošle godine, u hotelima boravi 13 odsto manje gostiju.

U privatnom smeštaju je 6.458 turista ili 16 odsto manje nego prošle godine.

Od ukupnog broja 5.656 su inostrani, a 802 domaći gosti.

Prema tom istraživanju za odmor u Crnoj Gori opredelilo se oko 38 odsto građana Srbije, za Grčku 21, Tursku oko 11 odsto, dok će u Bugarskoj i Hrvatskoj letovati šest, odnosno pet odsto anketiranih. Svaki deseti građanin Srbije će, zbog finansijske neizvesnosti koju je donela globalna ekonomska kriza, ostati ovog leta kod kuće, 25 odsto će se odmarati u domaćim letovalištima, a 65 odsto se opredeljuje za odlazak na odmor van granica zemlje i na odmoru će provesti sedam do 10 dana, pokazalo je istraživanje koje je objavio beogradski dnevni list "Pregled".

Rezultati ankete ukazuju da će i oni koji sebi mogu priuštiti letovanje u inostranstvu, biti oprezniji u trošenju novca.

"Oko 60 odsto ispitanih izdvojilo je za trošak 25 evra dnevno. Oko 30 odsto građana Srbije je u mogućnosti da troši nešto malo manje od 50 evra dnevno, a osam odsto njih 100 evra. Samo tri odsto ispitanika ima "neograničen" džeparac veći od 100 evra po danu", navodi se u anketi.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbi maštaju o Južnoj Americi, a letuju u Crnoj Gori i Grčkoj

Izvor: 24sata, 19.Jun.2009

Najomiljenije destinacije za letovanje u Srba i ovog leta su Crna Gora s 37,7 i Grčka s 21 odsto, a sledi Turska s 11,7, Bugarska sa šest i Hrvatska s pet odsto, pokazalo je istraživanje koje je sprovela kompanija „Visa International“. Kada su u pitanju destinacije iz snova, 40 odsto Srba mašta...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.