Cirpas: Neću da podnesem ostavku, ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirpas: Neću da podnesem ostavku, ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da neće podneti ostavku uprkos jakim pritiscima da uvede još strožije mere štednje u Grčkoj. Cipras je u intervjuu za državnu grčku televiziju oštro kritikovao sporazum sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći u zamenu za još oštrije mere štednje, ali je istakao da je to najbolje što je Grčka u ovom trenutku mogla da dobije, prenela je agencija AP. "Mere koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su nam nametnute nisu racionalne, ali one nude izlaz iz krize", naveo je grčki premijer. Lideri evrozone i predstavnici Grčke su u ponedeljak, nakon maratonskih pregovora, postigli dogovor o trećem paketu međunarodne finansijske pomoći Atini, vrednom oko 86 milijardi evra, koji će biti odobren pod strogim uslovima, koji uključuju mere štednje, fiskalne i druge reforme. Cipras je preuzeo odgovornost za prihvatanje tih strogih uslova u zamenu za pomoć, uprkos tome što ni sam ne veruje u mnoge od drakonskih mera koje taj paket pomoći zahteva. "Preuzimam odgovornost za sve greške koje sam možda počinio, preuzimam odgovornost za tekst u koji ne verujem, ali koji sam potpisao da bi izbegao katastrofu za Grčku, kolaps banaka", istakao je Cipras noć uoči ključne rasprave u grčkom parlamentu. Četiri zakonska predloga, kojim će biti regulisane penzione i poreske reforme, koje zahtevaju kreditori, moraju biti usvojena do sutra do ponoći u grčkom parlamentu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dug suvereniji od države

Izvor: Politika, 15.Jul.2015, 08:19

Ključne odluke prezaduženih zemalja ne donose njihove vlade, ma koje partije ih činile, već klubovi poverilaca, kažu naši ekonomisti..Smanjenje javnog duga nije pitanje štednje, nego garancije suvereniteta zemlje. U ovoj rečenici, koju je pre tri godine izgovorio francuski predsednik Fransoa...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.