Cipras uveren u napredak razgovora sa evrozonom

Izvor: Press, 15.Feb.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras uveren u napredak razgovora sa evrozonom

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da je “uveren” u napredak u novim razgovorima ministara evrozone koji će biti održani sutra u Briselu.
“Nije nam potreban novac. Potrebno nam je vreme da realizujemo naše reformske planove. Obećavam vam da će Grčka biti drugačija zemlja kroz šest meseci”, izjavio je Cipras za nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nedeljnik “Štern”, prenela je agencija AFP.

On je naveo da sutra očekuje “teške razgovore” na sastanku ministra finansija EU, ali da je uveren u napredak, jer crpi snagu iz podrške grčkog naroda.

“Tražim rešenje u kojem će sve strane dobiti. Želim da spasem Grčku od tragedije i Evropu od podele”, istakao je Cipras.

Da bi uspeo u svojoj nameri, Ciprasu je potrebna podrška Nemačke i njene kancelarke Angele Merkel.

“Nju doživljavam kao ljubaznu osobu. Ona nije tako stroga kakvom je mediji predstavljaju”, rekao je grčki premijer o nemačkoj kancelarki.

Cipras je ocenio da je ona pre svega pragmatična političarka koja ne želi da ugrozi budućnost Evrope.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras uveren u napredak razgovora sa evrozonom

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da je “uveren” u napredak u novim razgovorima ministara evrozone koji će biti održani sutra u Briselu...“Nije nam potreban novac. Potrebno nam je vreme da realizujemo naše reformske planove. Obećavam vam da će Grčka biti drugačija zemlja kroz šest...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.