Cipras u Beogradu, sutra s Vučićem i Visoki savet Srbije i Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras u Beogradu, sutra s Vučićem i Visoki savet Srbije i Grčke

Grčki premijer Aleksis Cipras doputovao je večeras u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" njega je dočekao prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Cipras je u Beograd došao povodom održavanja druge sednice Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke.

Šef srpske diplomatije poželeo je dobrodošlicu Ciprasu, izrazio zadovoljstvo njegovom posetom i naglasio da Visoki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savet za saradnju između dve zemlje predstavlja poseban oblik učvršćivanja saradnje i jačanje veza između Srbije i Grčke.

Predsednik grčke vlade sastaće se sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon susreta dvojice zvaničnika, u njihovom prisustvu biće održana druga sednica Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke.

Dančila: U Beogradu o prioritetima predsedavanja Savetom EU

Rumunska premijerka Vjorika Danćila izjavila je danas da će na kvadrilateralnom sastanku u Beogradu, predstaviti prioritete Rumunije tokom predsedavanja Savetom EU.

"Predstaviću glavne prioritete rumunskog predsedavanja Savetom EU, uz fokus na unapređenje evropske agende koja se odnosi na Zapadni Balkan i projekte povezivanja regiona sa EU", rekla je Dančila na sastanku vlade.

Rumunska premijerka kaže da će šesti samit Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije biti nova prilika za jačanje dijaloga između četiri zemlje i unapređenje saradnje u regionu jugoistočne Evrope, naročito u pogledu ekonomskog razvoja, ali i privlačenja investicija.

Premijerka je rekla da će na marginama samita u Beogradu biti održan sastanak ministara mladih i sporta iz četiri zemlje kako bi se "osigurali" ili "unapredili" planovi za davanje podrške zajedničkoj kandidaturi Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.