Cipras preuzeo dužnost ministra vanjskih poslova Grčke

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Okt.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras preuzeo dužnost ministra vanjskih poslova Grčke

ATENA - Grčki premijer Aleksis Cipras preuzeo je dužnost ministra vanjskih poslova i poručio da neće dopustiti da osobni ciljevi prevladaju nad nacionalnom politikom, nakon što je grčki ministar vanjskih poslova podnio ostavku zbog podjela u vladi oko Makedonije.

Cipras je poručio da će učiniti sve što je potrebno kako bi osigurao da dogovor s Makedonijom o promjeni njezina imena bude uspješan.

Cipras je rekao da on osobno preuzima dužnost ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vanjskih poslova: "Ovo je odluka da se od sada više ne tolerira ničija dvosmislenost niti bilo kakvi osobni ciljevi u nacionalnoj politici države."

Dodao je da je žalostan zbog ostavke ministra Nikosa Kotziasa koji je odlučio otići u svjetlu medijskih izvješća o sve većem jazu s koalicijskom partnerom zbog dogovora s Makedonijom.

Mediji su prenijeli da su se Kotzias i ministar obrane Panos Kammenos posvadili na sastanku vlade u utorak oko toga.

Kammenos, koji je vođa mlađeg partnera u vladajućoj koaliciji, protivi se tom dogovoru.

Kotzias je bio glavni grčki pregovarač sa Skopljem koji su doveli do sklapanja sporazuma u srpnju ove godine o promjeni imena Makedonije u Republika Sjeverna Makedonija,

Sudbina sporazuma još je neizvjesna jer mora proći ratifikaciju u obje zemlje.

Sporazum nije prihvaćen na neobvezujućem referendumu u Makedoniji koji je nevažeći zbog slabog odziva građana.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.