Kocijas podneo ostavku

Izvor: Beta, 17.Okt.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijas podneo ostavku

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Kocijas podneo je danas ostavku zbog neslaganja sa ministrom odbrane oko sprovodjenja sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu za makedonsku državu. Premijer Aleksis Cipar saopštio je da prihvatio Kocijasovu ostavku i da će on preuzeti dužnost šefa diplomatije kako bi obezbedio uspešnu primenu sporazuma iz Prespe.Kocijasova ostavka usledila je nakon sastanka vlade i rasprave sa sa ministrom odbrane Panosom Kamenosom zbog sporazuma Atine i Skoplja. Kamnos je lider manje članice vladajuće koalicije koja se protivi sporazumu sa Skopljem i preti da će napustiti koaliciju ako sporazum dodje u parlament na ratifikaciju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ministar spoljnih poslova podnio ostavku zbog Makedonije

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2018

Šef grčke diplomatije Nikos Kocijas podnio je ostavku nakon što je unutar vlade te zemlje došlo do rasprava o upotrebi imena Makedonije, prenosi Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Cipras rešen da uspe sporazum o Makedoniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas da je "rešen" da "učini da uspe" nedavno postignut sporazum o novom imenu Makedonije uprkos ostavci svog šefa diplomatije Nikosa Kocijasa posle rasprave u vladi o tom pitanju..."Moj izbor da ja preuzmem resor spoljnih poslova pokazuje moju rešenost da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.