Cipras pohvaljen zbog rezanja troškova

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras pohvaljen zbog "rezanja" troškova

Francuski predsednik Fransoa Oland pohvalio je "hrabre odluke" grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o dodatnom rezanju budžetskih troškova u naredne tri godine, kako bi Grčka dobila novi paket od 86 milijardi evra finansijske pomoći.

Oland je izjavio da su Francuska i Grčka u julu učinile sve da Atina ostane u EU i da je Evropa pokazala solidarnost. - Danas je to poruka koju ću nastaviti da prenosim - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je francuski predsednik.

On je podržao pokretanje novih pregovora o kamati na veliki grčki dug, koji dostiže 200 odsto društvenog proizvoda. Olandova poseta odvija se u vreme kada se grčki zvaničnici sastaju sa revizorima iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda.

Francuski socijalistički predsednik jedan je od malobrojnih evropskih lidera koji su podržali Ciprasa tokom višemesečnih teških pregovora Atine sa kreditorima ranije ove godine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.