Cipras: Uveren sam u dogovor

Izvor: B92, 15.Feb.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Uveren sam u dogovor

Grčki premijer Aleksis Cipras izrazio je uverenje da će na ministarskom sastanku Evrogrupe u Briselu biti postignut dogovor o planu reforme u Grčkoj.

"Očekujem teške pregovore u ponedeljak, ali sam uveren u mogućnost postizanja dogovora", rekao je Cipras u intervjuu za nanovije izdanje nemačkog magazina Štern.

"Ne želimo nove kredite pomoći... Umesto novca, potrebno nam je vreme da sprovedemo naš plan reformi. Obećavam da će Grčka biti skroz drugačija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja posle šest meseci", rekao je grčki premijer.

Nova grčka levičarska vlada želi da prekine program pomoći Grčkoj započet pre pet godina. U okviru programa pomoći kreditora (Evropske komisije, Medjunarodnog monetarnog fonda i Evropske centralne banke), Atina je morala da primeni oštre mere štednje, čemu se protivi nova Ciprasova vlada.

Atinske vlasti su rešene da sprovedu nove reforme nad kojima bi imale kontrolu. Medjutim, Evropska unija želi da Grčka nastavi plan finansijske pomoći koji ističe 28. februara.

Ukoliko sutra ne bude postignut nikakav dogovor na sastanku u Briselu i Grčka ne bude u mogućnost da ispuni svoje finansijske obaveze, postoji rizik od izlaska Grčke iz zone evra.

"Ne želim dobitnu kombinaciju, već da spasim Grčku od tragedije i sačuvam Evropu od podele", rekao je Cipras.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras uveren u postizanje dogovora s Evrogrupom

Izvor: Beta, 15.Feb.2015

FRANKFURT, 15. februara 2015. (Beta-AFP) - Grčki premijer Aleksis Cipras izrazio je u nedelju uverenje da će u ponedeljak na ministarskom sastanku Evrogrupe u Briselu biti postignut dogovor o planu reforme u Grčkoj..."Očekujem teške pregovore sutra, ali sam uveren u mogućnost postizanja dogovora",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.