Cipras: Neće biti oštrih budžetskih rezova

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Neće biti oštrih budžetskih rezova

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da će njegova vlada ispuniti predizborno obećanje o okončanju oštrih budžetskih rezova.

Cipras je to rekao u parlamentu pre nego što su poslanici odobrili zakon protiv siromaštva, što je prvi zakonski paket levičarske vlade koja je izabrana 25. januara.

Grčka ima poteškoće da otplati prolećnu ratu za kredite, i zasad nije uspela da ubedi kreditore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da puste deo programa pomoći, pošto oni insistiraju na detaljnoj listi planiranih reformi.

"Neka oni zadrže svoje pretnje za tamo gde rade, a ne da prete ovoj vladi i, još važnije, ne ovom narodu", rekao je Cipras na kraju 30-minutnog govora koji su poslanici pozdravili aplauzom.

Zakon protiv siromaštva, koji je predložen uprkos protivljenju kreditora, ima za cilj da obezbedi pomoć u vrednosti od 200 miliona evra za domaćinstva u kojima nema zaposlenih i za koja se smatra da su u "ekstremnom siromaštvu".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.