Cipras: Grčka čuva granice Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Grčka čuva granice Evrope

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je danas da će ta zemlja nastaviti aktivno da učestvuje u rešavanju problema izbeglica i poručio Evropi da Grčka čuva njene granice.

Cipras je u izjavi za grčku televiziju ERT3 rekao da je Grčka odlučna da ne bude pasivni posmatrač već da igra aktivnu ulogu, kao što je već radila i preuzme inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za rešavanje problema izbeglica.

Grčki premijer je podvukao da njegova zemlja vodi bitku da se problem izbeglica posmatra kao evropski problem i problem susednih zemalja, prenosi agencija ANA.

"Grčka ispunjava svoje evropske obaveze o prijemu i identifikaciji centara za izbeglice", naveo je on i naglasio da Evropa mora da shvati da Grčka štiti granice EU.

"Ni ograda ni prebacivanje problema iz jedne u drugu zemlju, ne mogu sprečiti priliv izbeglica do kojeg je došlo zbog rata i siromaštva", zaključio je Cipras.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras poručio: Grčka čuva granice Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da će ta zemlja nastaviti aktivno da učestvuje u rešavanju problema izbeglica i poručio Evropi da Grčka čuva njene granice...Cipras je u izjavi za grčku televiziju ERT3 rekao da je Grčka odlučna da ne bude pasivni posmatrač već da igra aktivnu ulogu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.