Cipras: Dogovor večeras ako budu želeli

Izvor: B92, 12.Jul.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Dogovor večeras ako budu želeli

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je spreman na kompromis sa evropskim kreditorima i da bi dogovor mogao da bude postignut večeras na samitu evrozone.

"Možemo postići dogovor večeras ako sve strane to žele", rekao je Cipras novinarima po dolasku u Brisel na samit 19. zemalja članica evrozone.

Dogovor, kako je rekao, dugujemo onima koji Evropu žele ujedinjenu, a ne podeljenu, preneo je Gardijan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Posle sastanka ministara finansija evrozone koji je u toku, na kome se drugi dan raspravlja o najnovijem grčkom predlogu reformi neophodnom za pomoć Grčkoj koja je pred bankrotom, razgovaraće i lideri evrozone.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hoće li se sudbina Grčke rešiti večeras?

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015

Merkel: Bez sporazuma po svaku cenu; Oland: Večeras do dogovor; Cipras: Spreman sam na dogovor – tri su poruke pred večerašnji "odlučujući" samit Evrozone...Foto: Philippe Wojazer/Pool Photo via AP Aleksis Cipras i Angela Merkel..Nemačka kancelarka Angela Merkel je po dolasku u Brisel na samit...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.