Cipras: Bez poštovanja demokratije, rizik od uspona desnice

Izvor: Blic, 14.Mar.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Bez poštovanja demokratije, rizik od uspona desnice

Grčki premijer Aleksis Cipras ukazao je danas na rizik uspona ekstremne desnice i populističkih snaga u Evropi, ukoliko lideri Evropske unije ne poštuju demokratiju.

Cipras se posebno osvrnuo na slučaj Francuske, prenela je ANA.

"Primer Francuske je veoma ozbiljan, veoma važan. Imate uspon stranke gospodje (Marin) Le Pen i drugih ekstremno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << desničarskih grupa, tako da, ako želimo da podržimo Evropu, moramo da poštujemo demokratiju u Evropi. To je poruka", rekao je Cipras Loranu.

Grčki premijer je sa predsednikom Evropske levice razgovarao o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i dešavanjima u EU, navela je grčka agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.