Čim svet odustane od dolara – SAD čeka ekonomska katastrofa grčkog tipa

Izvor: 011vodič.com, 13.Jul.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čim svet odustane od dolara – SAD čeka ekonomska katastrofa grčkog tipa

SJEDINJENE Države čeka ekonomska kriza velikih razmera ako velike zemlje odustanu od dolara u svojim međunarodnim plaćanjima – upozorio je poznati američki političar i bivši senator i predsednički kandidat Ron Pol.
SAD se, prema njegovim rečima, suočavaju sa istim problemima kao Grčka: preterani troškovi za socijalnu zaštitu i subvencije i enormni vojni rashodi.
Pol je posebno ukazao da se samo mali deo vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << budžeta SAD realno troši na zaštitu Amerikanaca od spoljnih pretnji, a da se milijarde rasipaju na „imperijalnu spoljnu politiku zbog koje su građani SAD sve slabije zaštićeni“.
Grčka kriza nam pokazuje perspektivu onoga što SAD očekuje ako ne prekinemo da preraspodeljujemo sredstva za vođenje ratova i neuspostavimo stabilan finansijski sistem“ – upozorio je Pol.
Prema njegovim rečima, SAD se već nisu suočile sa ekonomskom krizom samo zahvaljujući statusu dolara kao svetske rezervne valute. Samo, to vreme već polako ističe:
„Rusija i Kina već odustaju od korišćenja dolara u svojim međunarodnim operacijama. Samo je pitanje vremena kada će veliki broj zemalja uputiti izazov statusu dolara kao rezervne valute. A kada se to dogodi – katastrofa u grčkom stilu može postati neizbežna.
#fakti
The post Čim svet odustane od dolara – SAD čeka ekonomska katastrofa grčkog tipa appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Ako druge zemlje odbace dolar, slijedi „grčki scenario“

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2015, 11:47

VAŠINGTON, Američki političar Ron Pol upozorava da SAD čeka velika ekonomska kriza, ukoliko druge zemlje odustanu od korištenja dolara za realizaciju međunarodnih transakcija. Prema njegovom mišljenju, SAD se suočavaju sa istim problemima kao i Grčka – prekomjerni troškovi za socijalno osiguranje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.