Cena zlata počela ponovo da raste

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena zlata počela ponovo da raste

Zabrinutost oko situacije u Grčkoj kao i lošiji od očekivanih rezultati zaposlenosti van poljoprivrede u SAD-u uticali su da cena zlata ponovo počne da raste.

Zlato na tržištu ima ulogu sigurnog instrumenta u koji investitori ulažu sa ciljem da zaštite svoje investicije. Rast fizičke tražnje zbog predstojeće proslave Kineske nove godine takodje podržava rast cene. Kina je nakon Indije najveći kupac >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << zlata na svetu. Tokom evropskog trgovanja cena zlata porasla je 0.50%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1148.00

Primarni otpor: 1308.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1269.50 sa prvom metom na 1267.50 i drugom na 1265.50.

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1270.50 onda je moguć rast na 1274.50

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.