Cela Grčka staje: Sindikati i udruženja radnika zakazali generalni štrajk

Izvor: B92, 23.Sep.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela Grčka staje: Sindikati i udruženja radnika zakazali generalni štrajk

Atina -- Sindikati, federacije i udruženja radnika u Grčkoj za utorak su zakazali generalni 24-časovni štrajk.

Štrajk, navode iz sindikata, predstavlja odgovor na plan grčke vlade da u parlamentu bude usvojen zakon koji sadrži izmene propisa za sindikate, za kolektivne ugovore i zdravstveno osiguranje.

Sindikati, istovremeno, zahtevaju povećanje plata i penzija, stalna zapošljavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zaustavljanje privatizacija.

"Pravo štrajka je poslednje oružje radnika i moramo da ga branimo svim našim snagama. Ne može da se odbaci pravo svih na javno zdravstveno osiguranje i borimo se da vlada ne donese u parlamentu zakon o privatizaciji dodatnog osiguranja", navodi se u saopštenju sindikata zaposlenih u javnom sektoru Grčke, prenela je MIA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.