Čekajući da Grčka uradi domaći zadatak...

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekajući da Grčka uradi domaći zadatak...

Grčka će "za nekoliko sati" predati predlog reformi svojim međunarodnim kreditorima, rekao je popodne grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

Grčka vlada je na sastanku radila na detaljima plana "reforme za keš" kog će u kratkom roku dostaviti kreditorima, a koji bi trebalo da je spasi od bankrota i izlaska iz evrozone, preneo je Rojters.

Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu u ponoć ističe rok za dostavljanje predloga koji mu je postavio predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskog saveta Donald Tusk.

"Ako predlog ne stigne do petka ujutru, biće to kraj pregovora i suočićemo se sa najcrnjim rešenjem", kazao je Tusk u utorak.

Ako evropski partneri budu zadovoljni Ciprasovim predlogom, on bi trebalo da bude prihvaćen na vanrednom samitu lidera EU u nedelju, a ako ne budu zadovoljni, zvaničnoj Atini preti izlazak iz evrozone, navodi Rojters.

Grčki dnevnik Katimerini je danas javio da Vlada u Atini planira primenu paketa reformi "teškog" 12 milijardi evra u naredne dve godine, što je više u odnosu na ranije predviđen iznos potrebnih sredstava za neutralisanje posledica povratka u recesiju posle višemesečnih teških pregovora sa kreditorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atina: Predlog za koji sat pred kreditorima

Izvor: Blic, 09.Jul.2015

Grčka će "za nekoliko sati" predati predlog reformi svojim međunarodnim kreditorima, rekao je danas popodne grčki ministar odbrane Panos Kamenos, nakon sastanka vlade u Atini, javio je AP...Grčka vlada je na sastanku radila na detaljima plana "reforme za keš" kog će u kratkom roku dostaviti kreditorima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.