Svet

Četvrtak, 09.07.2015.

18:34

Čekajući da Grčka uradi domaći zadatak...

Grčka će "za nekoliko sati" predati predlog reformi svojim međunarodnim kreditorima, rekao je popodne grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Grčka vlada je na sastanku radila na detaljima plana "reforme za keš" kog će u kratkom roku dostaviti kreditorima, a koji bi trebalo da je spasi od bankrota i izlaska iz evrozone, preneo je Rojters.

Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu u ponoć ističe rok za dostavljanje predloga koji mu je postavio predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

"Ako predlog ne stigne do petka ujutru, biće to kraj pregovora i suočićemo se sa najcrnjim rešenjem", kazao je Tusk u utorak.

Ako evropski partneri budu zadovoljni Ciprasovim predlogom, on bi trebalo da bude prihvaćen na vanrednom samitu lidera EU u nedelju, a ako ne budu zadovoljni, zvaničnoj Atini preti izlazak iz evrozone, navodi Rojters.

Grčki dnevnik Katimerini je danas javio da Vlada u Atini planira primenu paketa reformi "teškog" 12 milijardi evra u naredne dve godine, što je više u odnosu na ranije predviđen iznos potrebnih sredstava za neutralisanje posledica povratka u recesiju posle višemesečnih teških pregovora sa kreditorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: