Cakalotos: Bolji uslovi za sporazum nakon referenduma

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cakalotos: Bolji uslovi za sporazum nakon referenduma

Novi grčki ministar finansija Euklid Cakalotos izjavio je da će Grčka dobiti bolje uslove za sporazum o pomoći nakon sprovedenog referenduma.

U prvom govoru u parlamentu od kada je postavljen za ministra finansija Cakalotos je rekao da su novi predloženi rezovi socijalno pravedniji od onih u prethodnom sporazumu.

"Mislim da smo posle referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u jačoj poziciji", ocijenio je on, prenio je AP.

Cakalotos je dodao da će predloženi sporazum obezbediti tri godine finansiranja sa otplatom koja je ravnomjernije raspoređena u odnosu na prethodne pomoći.

Prema njegovim rečima, postoji rastući konsenzus o postizanju sporazuma o dugoročnim dužničkim olakšicama do 2022. godine, kada se očekuje nagomilavanje kamata.

"Mislim da će se ostvariti većina onoga što smo tražili za dužničke olakšice", rekao je Cakalatos.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.