Čajetina: Smeštaj za majku čija se ćerka ugušila dimom u Solunu

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čajetina: Smeštaj za majku čija se ćerka ugušila dimom u Solunu

ZLATIBOR - Dogodilo se prošlog decembra, a zaborav je već počeo da prekriva sećanje na strašnu tragediju: Sara Plećaš (13), devojčica rodom iz Užica, stradala je od gušenja dimom u iznajmljenom stanu u Solunu, kada je njena majka Zorica Pavlović (54) posle isključenja struje zbog neplaćenih računa - pokušavala da improvizovanim kotlom zagreje njihov dom. Ovaj slučaj podigao je Grčku na noge, zasedala je vlada u Atini >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i svim siromašnim porodicama, njih oko 300.000 - uključena je struja. Nedavno, na molbu bratstva manastira Hilandar, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović uzeo je učešće u humanitarnoj akciji pokrenutoj sa jednim ciljem: da se unesrećenoj majci pomogne da preživi strašnu tragediju. - Opština Čajetina je obezbedila stan za Zoricu Pavlović, u naselju Ćeten. Firma „Neo-univerzal“ i hotel „Palisad“ pomogli su u opremanju prostora, dok su javna preduzeća „Vodovod“ i Kulturno-sportski centar tehnički pomogli da se ova huminatarna akcija sprovede - kaže Miloš Stojković, poverenik manastira Hilandar. - Opština Čajetina je primer slobode, istine i pravde i u ovakvim situacijama se pokazuju ljudska srca i dostojanstvo. U vreme najjačeg udara eknomske krize u Grčkoj, veliki broj porodica ostao je bez posla i bez mogućnosti za finansiranje osnovnih životnih troškova. Gospođa Pavlović, našavši se u situaciji bez struje, pokušala je da zagreje stan ložeći vatru u improvizovanoj peći. Tokom noći, dim je ispunio prostoriju, a malena Sara je preminula od trovanja ugljen-monoksidom... Zorica Pavlović se opštinarima zahvalila, uz nadu da će i druge sredine u Srbiji pronaći način da pomognu ljudima koji se zbog nemaštine nalaze u bezizlaznoj situaciji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sarina priča, preskupa cena mera štednje

Izvor: RTS, 19.Apr.2014, 21:04

Smrt male Sare opomena je za Grčku, ali i svaku drugu zemlju. Devojčica se ugušila ugljen-monoksidom, dok je njena majka pokušavala da improvizovanom peći zagreje stan jer im je struja tri meseca bila isključena. Njena majka je sada u Čajetini, gde je dobila krov nad glavom...Pod pritiskom ogorčene...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.