Burusis: Poraz od Srbije na Mundobasketu i dalje boli

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burusis: Poraz od Srbije na Mundobasketu i dalje boli

Kako se približava početak Eurobasketa, tako se sve više priča o favoritima za osvajanje evropskog zlata. Reprezentacija Grčke po imenima sigurno spada u krug favorita, ali da to nije dovoljno najbolje je na svojoj koži osetio centar "Helena" Janis Burusis na prošlogodišnjem Mundobasketu.

Grci su suvereno prošli grupnu fazu sa prvog mesta, ali su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << osmini finala našili na raspoloženu Srbiju i već tada završili takmičenje u Španiji.

- Prethodne godine nismo bili uspešni. Imali smo šansu da uradimo nešto pozitivno, ali u krucijalnom drugom poluvremenu meča sa Srbijom činilo se kao da nemamo snage - rekao je Burusis u razgovoru za sajt FIBA.

Iskusni centar je istakao kako njegov tim mora da radi mnogo više ukoliko žele da dođu do uspeha na Eurobasketu.

- Poraz od Srbije mora da nam služi kao velika lekcija. Imamo iskustva, a sada je važno da inteligentno ulazimo u važne mečeve. Ne smemo da igramo sa egom i da razmišljamo o tome ko će biti heroj. Nije važno ni koliko igraš dokle god si deo reprezentacije. Zato da nam se ne bi desila neka nova utakmica slična onoj sa Srbijom moramo da zaboravimo na lične interese i podredimo se timu - zaključio je BUrusis čije će reprezentacija imati težak zadatak u grupi koja se igra u Zagrebu obezbedi plasman dalje u konkurenciji Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Holandije i Gruzije.

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.