Buregdžijada od sutra u Nišu

Izvor: juGmedia, 15.Avg.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buregdžijada od sutra u Nišu

Popularna niška „Buregdžijada“ počinje sutra na keju pored Nišave i Oficirskog doma, a tokom četiri dana trajanja manifestacije biće organizovano takmičenje u pripremanju najukusnijeg bureka i „džinovskog“ bureka prečnika dva metra.

Prema najavi organizatora Turističke organizacije Niš i  Unije pekara, osim bureka koji će pripremati pekari iz Niša, posetioci će moći da kupe i burek koji će pripremati pekari iz Makedonije, Grčke i Bugarske.  >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Manifestacija će trajati do nedelje 19. avgusta, a protekle dve godine nije održana zbog nezainteresovanosti pekara i problema sa organizacijom.

U Turističkoj organizaciji Niš istakli su da je manifestacija sa tradicijom dugom 13 godina ponovo pokrenuta kako bi se promovisao gastro-turizam i tradicionalni niški doručak, i podsetili na podatak da pisani dokumenti govore da se u burek u Nišu priprema od 1498. godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.