Brisanje granica između kultura

Izvor: Blic, 06.Jul.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisanje granica između kultura

Internacionalni festival folklora, jedini CIOFF-ov festival u Srbiji, biće održan šesti put u Beogradu od 9. do 15. jula na Beogradskoj tvrđavi (tereni KK Partizan). Na Festivalu će nastupiti šest domaćih i devet inostranih ansambala (Turska, Italija, Meksiko, Jermenija, Španija, Ukrajina, Kanada, Rumunija, Grčka).



Značajno obeležje Festivala je veliki defile ansambala Knez Mihailovom ulicom sa oko 600 učesnika, nakon koga će 9. jula koncertom svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnika na Beogradskoj tvrđavi svečano biti otvoren Festival. Na Festivalu će biti realizovano ukupno 25 programa, među kojima je 14 celovečernjih koncerata. Prateći programi biće održavani u gerontološkim centrima na Bežanijskoj kosi i u Pančevu, a inostrani ansambli će gostovati u Bečeju, Topoli, Aranđelovcu i Surčinu.

- Cilj Festivala i života u okviru njega je da svakom od umetnika izvođača približi ideju o neophodnosti svetske kulturne razmene na nivou uspešno organizovanih CIOFF-ovih festivala, da potvrdi pripadnost svetskom folklornom pokretu koji briše granice između kultura, vera i nacija i nalazi potvrdu u razumevanju različitosti i lepoti svetske tradicionalne kulturne baštine naroda sveta. Zato nam je namera bila da na Festivalu predstavimo program ansambala sa svih kontinenata - kaže Milo Radoman, PR Festivala, naglašavajući da je za učešće na ovogodišnjem Internacionalnom festivalu folklora u Beogradu konkurisalo 148 ansambala iz celog sveta.

Za sve učesnike Nacionalni ansambl "Kolo" će održati koncert 13. jula na glavnoj sceni na Beogradskoj tvrđavi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.