Bog grčke košarke

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 19:23

"Bog grčke košarke"

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Dimitris Itudis odao je priznanje legendarnom Nikosu Galisu.

Grčka je u prijateljskom meču u petak pobedila Sloveniju 88:77, a centralni događaj pre tog susreta u OAKA areni bilo je povlačenje dresa sa brojem 4, koji je nosio Galis.

Ceremonija i svečani trenutak podizanja dresa pod svodove OAKA arene odigrali su se neposredno pre početka utakmice, uz ovacije čitave hale.



"Bog grčke košarke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikos Galis… Pre više od 30 godina prvi put smo se sreli kada sam bio student i pasioniran košarkom dok si nas činio srećnim i ponosnim. I juče sam imao privilegiju da prisustvujem ceremoniji penzionisanja tvog dresa, kao selektora reprezentacije Grčke. Ništa osim punog poštovanja",
napisao je Itudis na Instagramu uz zajedničke fotografije sa grčom košarkaškom legendom.

Galis je sa reprezentacijom Grčke osvojio evropsko zlato 1987. godine, kao i srebro dve godine kasnije. Gotovo čitavu karijeru proveo je u Arisu (13 godina), a završio je u Panatinaikosu, gde je proveo dve sezone.

Pet puta je bio najbolji strelac Evrolige, a smatra se za jednog od najvećih grčkih igrača svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.