Bivši grčki ministar priznao da je primio 200.000 maraka

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši grčki ministar priznao da je primio 200.000 maraka

Bivši grčki ministar saobaraćaja iz redova PASOK-a Anastasios Mantelis priznao je danas pred komitetom parlamenta da je primio najmanje 200.000 maraka od kompanije "Simens" 1998. godine.

Bivši ministar je to definisao kao "donaciju za izbore", prenela je grčka agencija ANA.

On je svedočio pred komitetom parlamenta za utvrdjivanje činjenica o "slučaju Simens".

Mantelis je naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "pre dve godine izvesna osoba, možda nemački državljanin, grčkoj štampi iznela informaciju o tome da je on (Mantelis) primio od 'Simensa' 10 miliona maraka 1998".

Bivši ministar je dodao da su vršeni sistematski pokušaji da se prikaže da je on primao ogromne iznose kao mito, što je, kako je naveo, laž.

Grčke vlasti pokrenule su istragu povodom više ugovora potpisanih 1997. izmedju "Simensa" i državne grčke telekomunikacione kompanije Helenik telekomjunikejšns (OTE S.A.) o uvodjenju digitalne tehnologije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.