Bista Jurija Gagarina otkrivena na Kritu

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bista Jurija Gagarina otkrivena na Kritu

Bista Jurija Gagarina, prvog kosmonauta u istoriji, otkrivena je u gradu Iraklionu na Kritu povodom obeležavanja godine Rusije u Grčkoj.

Ceremoniji otkrivanja pristustvovali su ruski kosmonauti Oleg Skripočka i Aleksej Ovčinjin i predstavnici lokalnih i državnih vlasti, preneo je Sputnjik.

Podizanje spomenika omogućili su Međunarodni dobrotvorni fond "Dijalog kultura - ujedinjeni svet" i turoperater "Tez tur >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčka".

"Otkrivanjem spomenika Juriju Gagarinu, najpoznatijem astronautu u istoriji kosmičkih istraživanja, Iraklion i Krit su postali još bliži nama prijateljskoj Rusiji, a na hiljade turista je rešilo da ovde dođe na odmor", rekao je Dimitris Haritidis, generalni direktor "Tez tur Grčke", izrazivši očekivanje da će spomenik biti zanimljiv i turistima iz drugih zemalja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.