Bez dramatičnih efekata grčke krize

Izvor: B92, Tanjug, 13.Maj.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dramatičnih efekata grčke krize

Beograd -- Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić kaže da grčka kriza neće imati dramatične negativne posledice na Srbiju.

On, ipak, kaže da će biti određenih negativnih efekata, pošto je Grčka prethodnih godina bila jedan od najvećih investitora u Srbiju, a u narednom periodu se to ne može očekivati.

Arsić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da je u ovom trenutku teško proceniti moguće efekte grčke krize na srpsku ekonomiju "jer to dobrim delom zavisi od toga šta će se dogoditi sa Grčkom u narednom periodu".

"Ako dođe do stabilizacije prilika u Grčkoj, onda će potencijalni negativni uticaj na region biti manji. Ali ako bi eventualno došlo do ponovnog pojačavanja krize, to bi moglo negativno da utiče ne samo na ovaj region, nego i na celu Evropsku uniju", naveo je on.

"Ja mislim da će ipak EU preduzeti sve mere da bi to sprečila, tako da ja ne očekujem da će biti nekih dramatičnih efekata na Srbiju", naglasio je Arsić, koji je i član Ekonomskog saveta premijera.

Upitan da li će se zbog krize u Grčkoj promeniti percepcija čitavog regiona u očima investitora, on je ocenio da će se ipak praviti razlika između pojedinih zemalja, u zavisnosti od toga kakvu konkretnu politiku sprovode i kakve rezultate ostvaruju.

"Ako Srbija bude vodila politiku koju pozitivno ocenjuje Međunarodni monetarni fond (MMF), ako međunarodne kreditne rejting agencije poboljšaju kreditni rejting Srbije, to bi uticalo više na strane investitore nego sami događaji u Grčkoj", istakao je Arsić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka kriza neće dramatično uticati na Srbiju

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12

BEOGRAD - Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić ocenio je da grčka kriza neće imati dramatične negativne posledice na Srbiju, ali da će biti određenih negativnih efekata pošto je Grčka prethodnih godina bila jedan od najvećih investitora u Srbiju, a u narednom periodu se to...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.