Bez dogovora Grčke i kreditora

Izvor: B92, 17.Dec.2013, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora Grčke i kreditora

Atina -- Ministar finansija Grčke Janis Sturnaras kaže da su pregovori sa međunarodnim kreditorima okončani bez dogovora o isplati tranše zajma vredne milijardu evra.

"Nije postignut dogovor", rekao je ministar nakon pregovora o budućnosti prezaduženog proizvođača oružja EAS, jedne od državnih firmi u kojima su kreditori izvršili reviziju, prenosi agencija Frans pres.

Inspektori "trojke" kreditora (EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda) danas će napustiti Atinu nakon pregleda napretka grčke ekonomije. Sporazum o restrukturiranju EAS-a bio je ključna stavka za otključavanje sledeće tranše kredita pomoći.

Pored toga, inspektori su nadgledali napore da se privatizuju državna rudarska kompanija LARKO i proizvođač kamiona ELVO, kao i nacrt novog poreza na imovinu i restrukturu privatnog sektora.

Nakon sastanka sa premijerom Antonisom Samarasom, Sturnaras je poručio da će evrogrupa sutra doneti odluku o tranši, ali da njeno odobravanje nije predviđeno.

Povratak "trojke" u Atinu predviđen je za januar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bez dogovora Grčke i kreditora o tranši zajma

Izvor: Akter, 17.Dec.2013

Ministar finansija Grčke Janis Sturnaras danas je izjavio da su pregovori sa međunarodnim kreditorima okončani bez dogovora o isplati tranše zajma vredne milijardu evra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.