Barozo: Evropa u najtežoj krizi od 1945.

Izvor: S media, 06.Mar.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo: Evropa u najtežoj krizi od 1945.

Evropa se nalazi u najtežoj finansijskoj i krizi poverenja od 1945. godine, ocenio je sinoć u Beču predsednik Evropske komisije Hoze Manuel Barozo.

Barozo: Grčka čini "herkulovske napore" da reši krizu

Barozo: EU opasno preti raspad!

Barozo: EU će izbeći recesiju

On je, u izjavi austrijskoj državnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << televiziji ORF, rekao da još nije siguran da je kriza prošla, ali da se nalazimo u boljoj poziciji nego ranije.

Odugovlačenje sa merama protiv krize bila je greška i koštala je novca, naglasio je Barozo i dodao da je sada pritisak na zemlje EU veći i da se strukturne reforme u cilju poboljšanja kompetitivnosti sada sprovode brzinom koja je do skoro bila nezamisliva.

Na pitanje da li veruje da li će za godinu dana sve zemlje i dalje biti članice evrozone, Barozo je odgovorio potvrdno.

U slučaju Grčke bi troškovi istupanja bili mnogo veći i izazvali bi domino efekat unutar evrozone, smatra Barozo i dodaje da se zbog toga Grčkoj, koja je sada odlučna na sprovođenje reformi, mora pružiti pomoć.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.