Banke u Grčkoj likvidne do utorka

Izvor: Akter, 04.Jul.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banke u Grčkoj likvidne do utorka

Grčke banke imaju dovoljno likvidnosti do ponovnog otvaranja banaka u utorak, 7. jula, izjavila je u petak u Atini direktorka Unije grčkih banaka i guvernerka grčke Narodne banke Luka Kaceli

Ona je dala kratku izjavu grčkim medijima posle sastanka s ministrom finansija Janisom Varufakisom i predstavnicima banaka BNG, Alfa, Eurobanka, Pireus i Atika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Vlada u Atini u ponedeljak je zatvorila banke na najmanje nedelju dana i uvela kontrolu kapitala posle masovnog povlačenja novca klijenata banaka. Od ponedeljka je uveden maksimum od 60 evra dnevno za klijente koji dižu novac na bankomatima.

Grci u nedelju na referendumu glasaju o predlogu kreditora za nastavak programa finansijske pomoći Grčkoj.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.