Atinska berza neće raditi do 13. jula

Izvor: Blic, 09.Jul.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atinska berza neće raditi do 13. jula

Berza u Atini biće otvorena najranije 13. jula, saopštila je danas grčka Komisija za tržišta kapitala.

Takva odluka se poklapa sa zatvaranjem banaka, koje će, kako su ranije najavili grčki zvaničnici, ostati zatvorene do istog datuma, uz zadržavanje limita od 60 evra, koliko građani mogu dnevno da podignu na bankomatima.

Penzioneri i nezaposleni moći će da iz banke povuku dodatnih 120 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra, a taj izuzetak važi i za građane sa inostranim penzijama.

Zbog masovnog podizanja gotovine, banke u Grčkoj su zatvorene 29. juna, pošto je vlada uvela kontrolu kapitala želeći da spreči kolaps bankarskog sistema.

Premijer Aleksis Cipras danas će, kako je najavio, u Briselu izneti konkretan predlog reformi, koji podrazumeva i restrukturu grčkog duga. On je juče poslanicima Evropskog parlamenta rekao da želi "održiv sporazum" i da je rezultat referenduma, na kome su Grci rekli "ne" strogim merama štednje u javnom sektoru, mandat za pravedniji sporazum, a ne za raskid veza s Evropom.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atinska berza neće raditi do 13. jula

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2015

Berza u Atini biće otvorena najranije 13. jula, saopštila je danas grčka Komisija za tržišta kapitala...Takva odluka se poklapa sa zatvaranjem banaka, koje će, kako su ranije najavili grčki zvaničnici, ostati zatvorene do istog datuma, uz zadržavanje limita od 60 evra, koliko građani mogu dnevno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.