Izvor: B92, 28.Avg.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Anarhista pušten iz zatvora

Atina -- Sud u Grčkoj na uslovnu slobodu pustio anarhistu uhapšenog prošle godine, čije oslobađanje je tražila i grupa koja je napala Ambasadu Grčke u Beogradu.

Oslobađanje Teodorisa Iliopulosa (31) je u utorak zahtevala anarhistička organizacija Crni Ilija, koja tvrdi da je ona ove nedelje Moltovljevim koktelima napala zgradu Ambasade Grčke u Beogradu. Iliopulosu je naloženo da se svakih 15 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavi policiji i zabranjeno mu je da napusti Grčku.

Više nepoznatih osoba bacilo je dva molotovljeva koktela na zgradu Ambasade Grčke u Francuskoj ulici u Beogradu. Povređenih nije bilo, a prema navodima policije, na zgradi je pri napadu napuklo staklo i izbio je manji požar koji je odmah lokalizovan.

Iliopulos je štrajk glađu počeo 10. jula. U bolnicu je primljen 19. avgusta, gde će ostati do oporavka.

Uhapšen je u decembru u Atini zbog toga što je bacao Molotovljeve koktele na policajce, tokom nemira koji su izbili u Atini pošto je policajac ubio petnaestogodišnjeg dečaka. Iliopulos je od tada u pritvoru i tvrdi da nije kriv za ono za šta ga optužuju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teodoris Iliopulos na uslovnoj slobodi

Izvor: Blic, 27.Avg.2009, 22:45

Sud u Grčkoj danas je na uslovnu slobodu pustio grčkog državljanina uhapšenog tokom nereda u Atini krajem prošle godine i koji je od 10. jula štrajkovao glađu zbog pritvora.....Oslobađanje Teodorisa Iliopulosa (31) je u utorak zahtevala anarhistička organizacija "Crni Ilija" koja tvrdi da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.