Antiteroristička akcija u Atini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiteroristička akcija u Atini

ATINA -

Najmanje deset osoba privedeno je u subotu u okviru antiterorističke akcije grčke policije u Atini i okolini, kada je otkriveno i tajno skrovište oružja i eksploziva.

Identitet privedenih nije saopšten, a operacija još nije završena, saopštila je policija, kako je preneo AP.

Zaplenjene su po tri automatske puške i puške AK-47, sedam pištolja, municija, 200 grama eksploziva TNT, četiri ručne granate i 50 kilograma moćnog eksploziva ANFO, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se često koristi za kućnu izradu eksplozivnih naprava, navedeno je u policijskom saopštenju.

Policijski portparol Atanasios Kokalakis je odbio da kaže protiv koje grčke terorističke organizacije je pokrenuta ova akcija.

Američka novinska agencija je saznala iz dva policijska izvora da su u pitanju dve terorističke organizacije Zavera vatrenih ćelija i Sekta revolucionara.

Policija tvrdi da su te one povezane, kao i da je u operaciji uhapšen bar jedan član Zavere vatrenih ćelija, čiji brat je član Sekte revolucionara.

Grčka novinska agencija ANA je objavila da su četiri osobe privedene u okviru ove akcije, i da je jedan od privedenih tražen od oktobra 2009. godine.

Prema toj agenciji grčka policija je izvela operaciju i u Solunu gde je izvršen pretres više kuća.

Opširniji izveštaj o toj akciji biće objavljen sutra, navela je grčka agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.