Advokat: Tadić je pozitivan, Marković mora kao Sterling, Vejinović neka sačeka (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 06.Nov.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Tadić je pozitivan, Marković mora kao Sterling, Vejinović neka sačeka (VIDEO)

Selektor fudbalke reprezentacije Srbije Dik Advokat odgovarao je na brojna pitanja prilikom predstavljanja spiska za predstojeće utakmice sa Danskom i Grčkom. Između ostalog, objasnio je i šta je savetovao Lazaru Markoviću i Filipu Đuričiću, kao i zašto Dušan Tadić za reprezentaciju ne igra kao za Sautempton.

- Tačno je da u klubu igra bolje, ali on je pozitivan momak, koji voli da igra za državni tim i verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << da će biti bolji u nacionalnom timu. Teže je igrati za reprezentaciju nego za klub. Ipak, on sada igra u oba tima na istoj poziciji i to je dobro - kazao je Advokat, a zatim i pričao o drugom Srbinu u Premijer ligi, Lazaru Markoviću iz Liverpula.

- Marković je dobar igrač, ali igra prilično jednostavno. Rekao sam mu da protivnički igrači moraju da ga se plaše kao napadača. Savetovao sam ga da gleda Rahima Sterlinga, koji kada ima loptu, uvek se nešto desi. Nekad je to dodavanje, nekad je prodor, nekad je šut... Sve što sam rekao Lazaru, rekao sam i Đuričiću. I on je veoma talentovan, ali taj talenat će jednog trenutka prestati i moraće da postane igrač.

Pričalo se i o Aleksandru Mitroviću, koji je dao izjednačujući gol za Anderleht, protiv Arsenala.

- Gledao sam i prethodnu utakmicu njegovog tima, ali u njoj nije postigao gol. On je talentovan igrač, bez sumnje i pametan momak. Ima dar da postiže golove. Međutim, neke stvari voli da radi na lakši način. Što pre mora da shvati kako treba da se trudi ako želi da postane vrhunski napadač. Uostalom, on nije bio starter na prethodna dva meča u klubu. Ako je tako dobar, trebalo bi da bude standardan u timu kao što je Anderleht.

Advokat se takođe osvrnuo na slučaj Marka Vejinovića, fudbalera Vitesea za koga je zainteresovan naš Savez.

- Znam da se ovde pojavila vest da je moj pomoćnik Željko Petrović išao da priča sa njim. To nije tačno. Posmatramo ga, ali imamo bolje vezne igrače od od njega. Moraće da sačeka šansu - zaključio je Advokat.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.