AGENCIJA TRAVELLAND! Sve koji pišu da Grci mrze Srbe treba da je SRAMOTA! DA SE NE ZABORAVI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 21:00

AGENCIJA TRAVELLAND! Sve koji pišu da Grci mrze Srbe treba da je SRAMOTA! DA SE NE ZABORAVI! (VIDEO)

Grčka je tokom bombardovanja bila deo NATO alijanse, ali iz političkih razloga nije učestvovala u vazdušnim napadima

Turistička agencija Travelland ogorčena je sramnom kampanjom koja se u javnosti proteklih dana vodi protiv velikih prijatelja Srba! U javnosti proteklih dana, naime, provejavaju loše reči, ali i povici mržnje prema Grcima. Pojedinci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušavaju da sruše sve ono što milioni Srba, koji decenijama letuju u Grčkoj, veoma dobro znaju - da su nam Grci jedni od najvećih prijatelja.

Gostoprimstvo i bratski odnos prema Srbima dobro je poznat svima koji su makar jednom kročili na grčko tlo. Upravo zato, Travelland podseća da je antigrčka kampanja sramna i da mora da što pre stane. Upravo zato, podsećaju na herojski čin kapetana grčke ratne mornarice Marinosa Ricudisa, koji je 1999. odbio da bombarduje Srbiju i učestvuje u NATO zločinu.

- Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na bratski narod - rekao je pre 20. godina Grk Marinos Ricudis.

On se tada oglušio o naređenje i vratio brod u luku, a time je počela i njegova lična životna agonija.

, međutim grčka mornarica je dobila naređenje da uplovi u Jadran.

Sa druge strane, tu je bio Marinos, koji se suprotstavio naređenjima, i tada kao kapetan broda "Temistoklis" i potporučnik ratne mornarice, odbio je naređenje da učestvuje u bombardovanju Jugoslavije i umesto da krene na naš narod, vratio je brod nazad u luku.

Iako su mnogi grčki mornari stali uz njega, vojni sud ga je 1999. godine osudio na dve i po godine zatvora. Pritvorom se nisu završile njegove nedaće – suđeno mu je pred devet sudova i izbačen je iz službe.

Kada su mu prvi put iz Srbije ponudili da mu bude dodeljen orden, kapetan je odbio i rekao da on nije uradio ništa toliko veliko, kao i da on nije bio hrabar, "hrabar je bio vaš narod koji je protiv svih vodio borbu bez ikakvih šansi.”

Ipak, u januaru prošle godine mu je sveti arhijerejski sinod SPC dodelio orden svetog cara Konstantina, "zbog njegove žrtvene ljubavi prema bratskom srpskom narodu, odbijajući da učestvuje u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.