6-mitova-o-pici-u-koje-jos-uvek-verujete

Izvor: medio.rs, 05.Okt.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6-mitova-o-pici-u-koje-jos-uvek-verujete

Ona je jedno od najpopularnijih i najjeftinijih jela na svetu. Ipak razmislite još jednom i proverite u koje mitove o pici još uvijek beskompromisno verujete.

1. mit – Italijani su jedini zaslužni za postojanje pice.

Istina: Paradajz sos i sir na testu, kakve poznajemo danas, svoje korijene imaju u Napulju, ali drevni su Grci pravili su sličnu hranu koju danas možemo usporediti sa fokačom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
2. mit – Pice su jeftina hrana.

Istina: Ne mora da znači. Postoji pica koja košta 1.000 dolara, a koju možete kupiti u Njujorku. Uz nju će vam biti poslužen kavijar i jastozi.

3. mit – Sve pice sadrže sir.

Istina: Prema podacima koje je sakupila dostavljačka firma Fudler, američke mušterije su u 2013. godini više naručivale posebne prelive nego sir.

4. mit - Peperoni salama je najveći italijanski doprinos pici.

Istina: Peperoni salama je američki izum, tačnije izum američkih Italijana.

5. mit – Havajska pica prvi put je spremljena na Havajima.

Istina: Havajsku picu izmislio je jedan Kanađanin.

6. mit – Konkurencija između picerija je jaka, ali civilizovana.

Istina: Stvari su postale nasilne 2011. godine kada su menadžeri “Domino s” picerije sa Floride zapalili obližnju “Papa John s” piceriju u navodnom "pokušaju da pospeše svoj biznis“.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.