Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 21:35

Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državaljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.
U objavi na sajtu je navedeno da posetioci mogu biti testirani na koronavirus.  

Prethodnih dana je vladala konfuzija na granici jer su turisti iz Srbije satima čekali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na granici, ali su ipak pušteni u Grčku.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačića je rekao da će bugarsko-grčka granica biti otvorena za građane Srbije i da se po usmenoj naredbi sada svi puštaju.
"Očekuje se da izađe u službenom glasniku njihovom i zvanično da će građani Srbije biti izuzeti od tih mera zabrane, odnosno da će biti tretirani kao građani EU. To se, međutim, odnosi samo na tu granicu. Sada razgovaramo dalje sa njima, šta će biti sa granicom Severne Makedonije i Grčke i šta je sa aerodromima", dodao je Dačić.
Ekipa SAT patrole stigla je u Grčku i prenela svoja iskustva sa putovanja do Tasosa
Takođe, turisti iz Srbije koji su stgli na Sitoniju opisali su za RTS kakvo je stanje na plažama
 
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.