Gadafi pozvao NATO na prekid vatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2011, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi pozvao NATO na prekid vatre

TRIPOLI -

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je jutros u govoru na državnoj televiziji na međusobni prekid vatre i pregovore sa NATO, koji je nedugo pre toga bombardovao kompleks vladinih zgrada u Tripoliju, među kojima je bila i zgrada televizije.

U napadu, međutim, zgrada televizije nije oštećena, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gadafi se obratio naciji sa nepoznate lokacije. Jedan libijski zvaničnik naveo je da je cilj napada zapadne vojne alijanse bio ubistvo Gadafija.

"Vrata miru su otvorena. Vi ste agresori. Mi ćemo pregovarati sa vama. Dođite, Francuska, Italija, Britanija, Amerika, dođite, mi ćemo pregovarati sa vama. Zašto nas napadate", pitao je Gadafi u

govoru.

On je istakao da Libijci imaju pravo da izaberu politički sistem, ali ne uz pretnju NATO bombardovanja.

Gadafi je u jutrošnjem govoru izrazio žaljenje zbog vazdušnih napada Alijanse.

Gadafi: "Zašto ubijate našu decu"?

"Zašto ubijate našu decu? Zašto uništavate našu infrastrukturu", zapitao je Gadafi, negirajući da njegove snage ubijaju libijske civile.

Intervencija međunarodne zajednice u Libiji počela je sredinom marta, u okviru mandata UN koje su dale zeleno svetlo za vojne akcije kako bi se zaštitili civili od napada Gadafijevih snaga.

U jutrošnjim napadima NATO, pre zore, uništene su dve vladine zgrade, a prema rečima jednog policajca, troje ljudi je povređeno, od čega jedna osoba teško.

Nekoliko sati ranije, Gadafijeve snage su gađale opkoljeni pobunjenički grad Misuratu i ubile 15 ljudi, među kojima i jednog devetogodišnjeg dečaka, rekli su doktori lokalne bolnice.

Grad od 300.000 stanovnika je glavno uporište pobunjenika u zapadnoj Libiji i nalazi se pod opsadom vladinih snaga već dva meseca.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO će razmotriti prekid vatre kad Gadafi okonča napade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2011

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je u subotu ujutro, u govoru na državnoj televiziji, na međusobni prekid vatre i pregovore sa NATO, koji je neposredno pre toga bombardovao kompleks vladinih zgrada u Tripoliju, među kojima je bila i zgrada televizije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

NATO odbacio poziv Gadafija na prekid vatre

Izvor: Mondo, 30.Apr.2011

NATO želi da libijski lider Moamer Gadafi okonča napade na civile pre nego što zapadna vojna alijansa razmotri njegovu ponudu za prekid vatre.

Nastavak na Mondo...

Gadafi nudi primirje, NATO odbacio poziv na prekid vatre

Izvor: Studio B, 30.Apr.2011

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je jutros na prekid vatre i pregovore sa NATO, ali je porucio da niko ne može da ga natera da napusti svoju zemlju. NATO odbacio poziv na prekid vatre..Gadafi je govor održao rano jutros na državnoj televiziji, koja je nešto kasnije javila da su snage NATO izvele...

Nastavak na Studio B...

Ubijen Gadafijev sin

Izvor: RTS, 01.Maj.2011, 02:32

Gadafijev sin Sejf al Arab ubijen u napadu NATO avijacije. Libijski lider bi u zgradi u trenutku napada. Tri snažne eksplozije zatresle Tripoli, svega nekoliko časova pošto je Gadafi najavio da će rat preneti na italijansku teritoriju. Lampeduza daleko van dometa "skadova", ali Italija ostaje ranjiva...

Nastavak na RTS...

Ubijen Gadafijev sin i troje njegovih unuka

Izvor: TvojPortal.com, 01.Maj.2011

Izvor: Tvoj portal Gadafijev sin Sejf al Arab ubijen u napadu NATO avijacije. Gadafi je bio u zgradi u trenutku napada. Snažne eksplozije zatresle Tripoli, svega nekoliko časova pošto je Gadafi najavio da će rat preneti na italijansku teritoriju. Lampeduza daleko van dometa "skadova", ali Italija...

Nastavak na TvojPortal.com...

Gadafi nudi primirje, pobunjenici odbili

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011

BENGAZI - Libijski lider izjavio da je spreman na prekid vatre, koji mora da uključi sve strane. Gadafi pozvao NATO na pregovore radi okončanja bombardovanja. Ukoliko polože oružje u roku od četiri dana, pobunjenici u Misurati biće amnestirani, najavila libijska vlada, prenosi RTS...U obraćanju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.