Završeni 48.Filmski susreti

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni 48.Filmski susreti

NIŠ – Gran pri “Naisa”, najviše priznanje Festivala glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu u Nišu, odlukom žirija, pripala je  Borisu Isakoviću za ulogu Strahinje u filmu “Odumiranje”.  Nagrada Car Konstantin za najbolju mušku ulogu dodeljena je  Aleksandru Berčeku za ulogu u filmu “Krugovi”, a  nagrada Carica Teodora za ostvarenu najbolju žensku ulogu pripala je Neli Mihajlović za ulogu u filmu “Led”.

Povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu pripale >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su Tihomiru Staniću („Falsifikator“) i Dari Džokić („Odumiranje“).

Nagrade za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu, prema oceni žirija, ostvarili su Nikola Rakočević („Krugovi“) i Jasna Đuričić („Odumiranje“), a najuspešniji debitant je Milica Janevska („Odumiranje“).

Plakete su dodeljene glumcima koji nisu državljani Srbije a ostvarili su zapažene uloge u filmovima prikazanim na festivalu „Filmski susreti“. U tu kategoriju spadaju glumci Mustafa Nadarević („Kad svane dan“), Emir Hadzihafizbegović („Odumiranje“) i Momčilo Otašević („Led“).

Žiri bečke filmske laboratorije „Cynćro film video und audio“ je kao najboljeg glumca producenta nagradio Nenada Okanovića (film „Vir“), koji je dobio vaučer u vrednosti od 3.000 evra. Nagrada „Zlatna lincura“ Jahorina festa dodeljena je filmu „Led“ rediteljke Jelene Bajić Jočić. Glumica Nela Mihajlović proglašena je za najpopularniju glumicu festivala.

Savet festivala specijalnom nagradom za izuzetan doprinos srpkoj, a ranije i jugoslovenskoj kinematografiji, nagradio je Velimira Batu Živojinovića. Bati je pripao ručno izradjeni Konstantinov šah sa likovima iz bitke kod Milvijskog mosta 312 godine.

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je 12 filmova u zvaničnoj konkurenciji, od kojih je osam bilo debitantskih. Festival su zatvorili filmovi „Put ružama posut“ Marka Novakovića i „Ponoćna molitva“ Bobana Rajkovića.

(Kraj)ena
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Završno veče 48.Filmskih susreta u Nišu

Izvor: JavneVesti.com, 01.Sep.2013

Sinoć je u Nišu završen 48.Festival glumačkih ostvarenja.Uručene su i brojne nagrade. Boris Isaković je ovogodišnji dobitnik nagrade Grand Prix "Naisa" za ulogu Strahinje u filmu "Odumiranje". Nagrada Car Konstantin pripala je Aleksandru Berčeku za ulogu Ranka u filmu "Krugovi". Caricu Teodoru...

Nastavak na JavneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.