Izvor: B92, 23.Avg.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli niški "Filmski susreti"

Niš -- Tradicionalni Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" sinoć otvoren na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, priznanje "Pavle Vujisić" za Bogdana Diklića.

U narednih deset dana biće prikazano 14 filmova, od čega čak osam premijera. Žiri će dodeliti glumcima sedam nagrada, a dobitnik nagrade "Pavle Vujisić" ove godine je glumac Bogdan Diklić.

Povodom otvaranja 44. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Filmskih susreta gradonačelnik Niša Miloš Simonović priredio je prijem za glumce i goste festivala. Naši poznati glumci kažu da rado dolaze u Niš i da je ovo jedan od njihovih omiljenih festivala. Ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vujisić” Bogdan Diklić kaže da je počastvovan što su mu kolege dodelile ovu nagradu, i da je i sam veliki poštovalac lika i dela pokojnog kolege.

Glumice Mira Banjac i Tanja Bošković kažu da redovno dolaze na Filmske susrete i da ih za ovaj festival vežu najlepše uspomene.

Glumački žiri dodeliće ove godine svojim kolegama sedam nagrada. Posebne nagrade biće dodeljene stranim glumcima koji su igrali u domaćim filmovima. Protagonista filma Zona mrtvih Ken Fori kaze da je iznenađen, i da nista ne zna o nagradi.

Otvaranju festivala prisustvovao je i ministar policije Ivica Dačić koji kaže da je filmske susrete poslednji put pratio u srednjoj skoli, odnosno pre 25 godina.

Niška tvrđava bila je premala da primi sve ljubitelje filmske umetnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.