Počeli 51. Filmski susreti u Nišu

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli 51. Filmski susreti u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma - Filmski susreti otvoreni su večeras na Letnjoj pozornici u Nišu uručenjem nagrade "Pavle Vuisić" glumcu Lazaru Ristovskom i simboličnom predajom ključeva grada glumcima.

Primajući nagradu koja se dodeljuje za izuzetan doprinos u srpskoj kinematografiji Lazar Ristovski je istakao da na tu nagradu gleda kao srpskog oskara za životno delo.

"Najteže je u svom selu biti prorok, tako je i najteže od kolega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobiti nagradu, a kad se dobiju one su uistinu najznačajnije", istakao je Ristovski.

On se zahvalio niškoj publici što glumce uvek dočekuje sa velikom ljubavlju.

Ključeve grada gradonačelnik Niša Darko Bulatović predao je predsednici žirija Filmskih susreta Slobodi Mićalović nakon čega su se publici poklonili glumci, učesnici ovogodišnjeg 51. po redu festivala.

Prve festivalske večeri na programu su bili filmovi "Dnevnik mašinovodje" Miloša Radovića i film "Sporazum" Predraga Radonjića.

Do petka, 26. avgusta na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano ukupno 12 filmova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeo niški filmski festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2016

U Nišu je sinoć počeo 51. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma...Na otvaranju je prikazano ostvarenje "Dnevnik mašinovođe"...Nagradu za životno delo "Pavle Vujisić" odbio je Lazar Ristovski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.