Petar Strugar glumac prve večeri “Filmskih”

Izvor: JužneVesti.com, 24.Avg.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Strugar glumac prve večeri “Filmskih”

Za ulogu Malog Buda u istoimenom filmu Danila Bećkovića, za glumca prve večeri “Filmskih susreta” proglašen je mladi glumac Petar Strugar koji je dobio najviše glasova niške publike.

S obzirom na to da iz opravdanih razloga nije mogao da prisustvuje dodeli priznanja, na jučerašnjoj konferenciji je poručio “da mu je niška publika draga jer živi za festival”.

Publika ovde uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobro reaguje tako da se Nišu uvek rado vraća jer sam tu dobio i prvu nagradu za najboljeg debitanta - kaže Strugar.

Film “Panama“ Pavla Vučkovića govori o stalno prisutnom strahu mladih od iskazivanja emocija. Sakrivanje osećanja posledica je modernih konvencija koje mlade dovode u zablude i emotivnu ispraznost. Ovaj film je ujedno i prvi debitantski igrani film iz Srbije koji je pozvan u glavni program festivala u Kanu i uvršten u takmičenje za “Zlatnu kameru“.

U nastavku večeri emitovana je i drama “Nebo iznad nas” čija je radnja smeštena u period bombardovanja Jugoslavije. Film se fokusira na društvene odnose među ljudima, gde rat predstavlja samo pojačanu poetsku pozadinu.

Dani bombardovanja Beograda i zgrade RTS-a su vremenska odrednica filma, dok film prati tri ljudske sudbine. U filmu glume perspektivni glumci poput Nikole Rakočevića, Nade Šargin, ali i već iskusni filmski glumci kao što je Tihomir Stanić.

Treće festivalske večeri biće emitovani filmovi “Branio sam Mladu Bosnu”, kao i ostvarenje “Otvoreni kavez”. U pratećem delu programa, u bioskopu “Kupina” biće prikazan film “Isceljenje”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.