Ovacije Đuzi Stojiljkoviću na Filmskim

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije Đuzi Stojiljkoviću na "Filmskim"

Gromoglasan aplauz posvećen nedavno preminulom glumačkom velikanu za ulogu u filmu “Bez stepenika”, kao i prikazivanje filma “Za kralja i otadžbinu” obeležili su četvrto veče “Filmskih susreta” u Nišu.

Nakon podsećanja na glumce koji su minulih godina dobijali značajne nagrade na niškom festivalu emitovan je film “Bez stepenika".

Poslednji film koji je snimio Vlastimir >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Đuza Stojiljković potresna je priča starcu koji boluje od Alchajmerove bolesti. Drama o porodici koja u ovakvim uslovima pokušava da vodi normalan život povezuje sfere ljubavi, intime i onog najličnijeg što čovek do kraja života sa sobom nosi.

Nakon projekcije publici u Nišu se poklonila gotovo cela glavna postava filma među kojima su Ivan Đorđević, Marko Janketić, Aleksandar Đurica i Nataša Ninković.

Višeminutni aplauz dobila je i filmska diva Renata Ulmanski koja niški festival izdvaja kao jedan od omiljenijih.

Emotivno je bilo i u trenutku kada je ime Vlastimira Đuze Stojiljkovića izgovoreno pred publikom. Nezapamćene ovacije i aplauz posthumno su odali priznanje ovom velikanu srpskog glumišta.

Film Radoša Bajića “Za kralja i otadžbinu” govori o uspomenama nekadašnjeg vojnika “Jugoslovenske vojske u otadžbini”.

Deo filmskog materijala snimanog za potrebe serije “Ravna gora” dopunjen novim kadrovima i izmontiran u celinu, nišku publiku je podelio u stavovima.

Reditelj i scenarista Radoš Bajić je svojevremeno poručio da je film “neka vrsta lamenta nad epohom Drugog svetskog rata, kojom se više od pet godina studiozno bavio”

Večeras su na programu filmovi “Ničije dete”, “Enklava” kao i film “Travelator”.

Za glumca treće festivalske večeri proglašen je Nikola Rakočević koji je u filmu “Branio sam Mladu Bosnu” tumačio lik Rudolfa Cistlera. Rakočević se, na razočaranje mnogih prisutnih, ipak nije pojavio pred niškom publikom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.