Niški kulturni centar izdvaja 2 miliona dinara za zakup opreme za “Filmske susrete” i “Nisomniu”

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2023, 08:57

Niški kulturni centar izdvaja 2 miliona dinara za zakup opreme za “Filmske susrete” i “Nisomniu”

Zakup tribina, zaštitnih ograda, dekorativnih rekvizita, LED ekrana, muzičku i drugu opremu za Filmske susrete i Nisomniu, Niški kulturni centar će platiti 2 miliona dinara i preko tendera traži firme koje će za to biti zadužene. Za filmski festival, kako je istaknuto, oprema je potrebna od 25. avgusta do 2. septembra, a za muzički - od 15. do 19. juna.

Iako još nema zvaničnih najava, upravo ti termini iz tenderske dokumentacije mogli bi da budu termini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << održavanja dva festivala, što bi značilo da će Nisomnia, nakon što je nekoliko godina trajala samo po jedan ili dva dana, trajati duže.

Tender se sprovodi kroz dve zasebne partije, ali nije navedeno koliko novca je namenjeno za zakup opreme pojedinačno po festivalima. Procenjena cena je 2 miliona dinara bez PDV-a.

Što se tiče Filmskih susreta, NKC traži tribine i zaštitne ograde, montažne pultove za Oficirski dom i za prodaju karata, reklamni pano, elemente za izložbu slika, staklene vitrine za izložbene eksponate, montažnu kućicu za prodaju ulaznica, pokretnu skelu, LED ekrane, ukrasne stubiće i kanape i air dancer.

Za Muzički festival Nisomnia iz NKC-a traže binsku platformu, LED ekran i poster, zvučne kutije i zvučnike, mikser za zvuk, mikrofone, pojačala, električni punjač konfeta i strimera, lasere i drugu opremu.

Podsetimo, prošle godine bilo je zamerki publike na račun oba festivala - Filmske susrete su mnogi ocenili kao znatno nekvalitetnije nego ranijih godina, a Nisomniu kao “zbrzanu”.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.