Niš: Najava Filmskih susreta

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Najava Filmskih susreta

U Nišu u subotu počinju 54. Filmski susreti. U zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova.
Festival otvara film „Delirijum tremens" Gorana Markovića. Pripremljen je i raznovrstan prateći program - izložbe, promocije knjiga, retro-bioskop i susreti sa glumcima.
 
"I ovogodišnji festival ima sve predispozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bude uspešan, s obzirom na to da letnja pozornica deluje reprezentativno posle rekonstrukcije u prethodne dve godine, i s obzirom na činjenicu da će projekcija biti vrhunska", kaže Srđan Savić, direktor festivala.
Savić dodaje da će biti i najbolji mogući kvalitet slike: "To ja mogu odgovorno da tvrdim - najbolja, najkvalitetnija projekcija što se slike tiče na otvorenom prostoru, kada su u pitanju bioskopi pod otvorenim nebom, a i ton će biti na izuzetno visokom nivou".
Nagrada „Pavle Vuisić" ove godine biće dodeljena Gorici Popović, na svečanom otvaranju.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.